Chokladdröm

ca 16 bitar

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad

Glasyr

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här
Smörj och bröa en hålform, ca 1 1/2 liter. Hacka chokladen. Smält smöret och låt chokladen smälta i det heta smöret. Vispa socker och ägg pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen växelvis med mjölken i äggsmeten.
Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr inuti. Låt den svalna.

Glasyr:
Hacka chokladen. Låt grädden koka upp. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning. Låt svalna och stelna lite. Häll eller bred glasyren över kakan. Strö på kakpynt.

Lämna en kommentar