Chokladglaserade mini eclair med hallonkräm

Ca 30 port

  • 80 g grädde
  • 20 g smör
  • 100 g Mörk choklad 70-72%
  • 250 g Hallonpuré
  • 20 g citronsaft
  • 1 vaniljstång
  • 50 g råsocker
  • 60 g äggula
  • 20 g maizena
  • Mini eclair

Koka upp hallonpuré, citronsaft och vaniljstång. Vispa samman råsocker, äggula och maizena. Tillsätt den varma puréen och koka samman till en fast kräm. Häll ut på ett bleck och lägg plast på, ställ direkt in i kyl. Koka upp grädde och smör, slå det över chokladen. Låt stå. Gör sedan små hål i ena sidan på eclairerna med hjälp av en spetsig tyll. Fyll dem med hjälp av en tyll till de är fulla med hallonkräm. Glasera eclairerna med chokladganachen.

Lämna en kommentar