Ingredienser
- 1 rulle
- 3 st ägg
- 1½ dl socker
- 3/4 dl potatismjöl
- ½ dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Uppstjälpning
- 1 msk socker
Kräm
- 2 st gelatinblad blötlagda i kallt vatten
- 1 st ägg
- ½ dl socker
- 1½ dl vispgrädde
- 1 dl mosade hallon
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader
- Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper.2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner detta försiktigt i äggsmeten.3. Bred snabbt ut smeten i långpannan. Grädda genast mitt i ugnen i ca 5 minuter. Prova med en sticka!4. Strö lite socker över den färdiga kakan och stjälp upp på sockrat smörpapper. Dra av bakpapperet. Låt kakan kallna, gärna med långpannan över.5. Krämen: Vispa samman ägg, socker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen tjock under vispning på svag värme. Krama ur gelatinet och rör ner i krämen. Tillsätt hallonen och låt krämen kallna.6. Bred krämen över kakan och rulla ihop från långsidan. Förvara kakan kallt.
- Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner detta försiktigt i äggsmeten.
- Bred snabbt ut smeten i långpannan. Grädda genast mitt i ugnen i ca 5 minuter. Prova med en sticka!
- Strö lite socker över den färdiga kakan och stjälp upp på sockrat smörpapper. Dra av bakpapperet. Låt kakan kallna, gärna med långpannan över.
- Krämen: Vispa samman ägg, socker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen tjock under vispning på svag värme. Krama ur gelatinet och rör ner i krämen. Tillsätt hallonen och låt krämen kallna.
- Bred krämen över kakan och rulla ihop från långsidan. Förvara kakan kallt.