Chokladrulle med hallonmousse

Ingredienser

  • 1 rulle
  • 3 st ägg
  • 1½ dl socker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Uppstjälpning

  • 1 msk socker

Kräm

  • 2 st gelatinblad blötlagda i kallt vatten
  • 1 st ägg
  • ½ dl socker
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl mosade hallon

Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader

  1. Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper.2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner detta försiktigt i äggsmeten.3. Bred snabbt ut smeten i långpannan. Grädda genast mitt i ugnen i ca 5 minuter. Prova med en sticka!4. Strö lite socker över den färdiga kakan och stjälp upp på sockrat smörpapper. Dra av bakpapperet. Låt kakan kallna, gärna med långpannan över.5. Krämen: Vispa samman ägg, socker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen tjock under vispning på svag värme. Krama ur gelatinet och rör ner i krämen. Tillsätt hallonen och låt krämen kallna.6. Bred krämen över kakan och rulla ihop från långsidan. Förvara kakan kallt.
  2. Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner detta försiktigt i äggsmeten.
  4. Bred snabbt ut smeten i långpannan. Grädda genast mitt i ugnen i ca 5 minuter. Prova med en sticka!
  5. Strö lite socker över den färdiga kakan och stjälp upp på sockrat smörpapper. Dra av bakpapperet. Låt kakan kallna, gärna med långpannan över.
  6. Krämen: Vispa samman ägg, socker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen tjock under vispning på svag värme. Krama ur gelatinet och rör ner i krämen. Tillsätt hallonen och låt krämen kallna.
  7. Bred krämen över kakan och rulla ihop från långsidan. Förvara kakan kallt.

Lämna en kommentar