Dumlekladdkaka

8-10 bitar

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
  • 3/4 dl kakao
  • 10 st dumlekolor

Gör så här
Sätt på ugnen på 175 grader.

Smält matfett och vispa samman ägg, socker och sirap. Rör ner det avsvalnade matfettet i äggsmeten.

Blanda samman mjölet med bakpulver, vaniljsocker,salt och kakao. Rör ner det i smeten.

Dela varje dumblekola i ca 3 bitar och rör ner dem i smeten. Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diametern.

Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten när du känner med en sticka.
Sikta över florsocker när kakan har svalnat.

Garnera eventuellt med lite vispad grädde och halverade dumlekolor.

Lämna en kommentar