Ingredienser
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl grovhackade hasselnötter
- 200 gram mörk choklad
- 200 gram smör eller margarin
- 2 dl strösocker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 4 ägg
Gör så här
Bryt chokladen i bitar. Låt chokladen och smöret smälta över sjudande vattenbad. Se till att ingen vattenånga kommer ner i chokladen, då blir den gryning.
Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diametern.
Vispa ägg och socker poröst. Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i äggvispet. Blanda mjöl, nötter och bakpulver, vänd försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen och grädda ca 15 minuter på nedersta falsen.
Låt tårtan kallna. Spritsa en krans av vispad grädde ovanpå tårtan och strö riven choklad