Chokladhjärtan

Portioner: 25

  • 400 g mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 4 st ägg
  • 1 msk kakao

Garnering

  • 150 g mörk blockchoklad
  • kakdekorationer, t ex apelsinskivor

Gör så här:


Sätt ugnen på 200 grader

  1. Riv mandelmassan. Arbeta samman mandelmassan med matfett, ägg och kakao till en smidig smet.
  2. Bred ut smeten i bakpapperklädd form, ca 20×30 cm stor. Jämna till ytan.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt kakan kallna.
  4. Ta ut ca 25 kakor med en liten hjärtform.
  5. Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugnen. Doppa ena sidan och kanterna på kakorna. Garnera med apelsinskivorna. Lägg kakorna kallt att stelna.

Lämna en kommentar