Mandelkakor med kaffe- och chokladsmak

Portioner: 22

Ingredienser:

  • 75 g mörk blockchoklad
  • 1 msk starkt kaffe
  • 2 dl strösocker
  • 125 g sötmandel, ca 2 dl
  • 2 st äggvitor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Smält blockchokladen någon minut i mikrougnen eller i en skål över sjudande vatten. Mal mandeln i matberedare eller i mandelkvarn.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa tills du får en fast marängsmet. Blanda ner mald mandel, choklad, och kaffe. Vispa ordentligt så allt blandas.
  3. Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar. Beräkna ungefär 1 msk för varje kaka och lägg dem inte för tätt. Strö mandelspån på varje kaka. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter tills kakorna känns torra. Låt dem kallna på plåten.

Lämna en kommentar