Portioner: 22
Ingredienser:
- 75 g mörk blockchoklad
- 1 msk starkt kaffe
- 2 dl strösocker
- 125 g sötmandel, ca 2 dl
- 2 st äggvitor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°. Smält blockchokladen någon minut i mikrougnen eller i en skål över sjudande vatten. Mal mandeln i matberedare eller i mandelkvarn.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa tills du får en fast marängsmet. Blanda ner mald mandel, choklad, och kaffe. Vispa ordentligt så allt blandas.
- Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar. Beräkna ungefär 1 msk för varje kaka och lägg dem inte för tätt. Strö mandelspån på varje kaka. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter tills kakorna känns torra. Låt dem kallna på plåten.