Marängtårta ned mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar

8-10 bitar
2 st färdiga marängbottnar

Ingredienser

  • 150 g mjölkchoklad
  • 1 1/4 + 3 dl vispgrädde
  • 250 g frysta hallon eller 5 dl färska

Garnering

  • 1/2 l jordgubbar
  • 2 dl färska hallon

Gör så här
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.

Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.

Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnat lager ovanpå.

Toppas tårtan med jordgubbar och hallon.

Lämna en kommentar