Mini-biskvier

ca 30 st

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 400 g mandelmassa

Citronsmörkräm

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 1/2 – 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk lemon curd
  • ev. 1-2 msk hallon mixade till pure
  • 250 g vit choklad

Gör så här
Vispa äggvitorna till ett lätt skum. Tillsätt mandelmassan och vispa till en smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor.

Grädda 8-10 minuter.

Ta ut plåten ur ugnen. Dra bort bakplåtspappret med biskvierna på och skölj plåten i kallt vatten. Dra sedan över bakplåtspappret på blöta plåten igen, så går det lättare att ta loss biskvierna. Lägg över dem på ett galler för att kallna.

Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred krämen på undersidan av biskvierna så att krämen bildar en topp. Ställ biskvierna i frysen.

Smält chokladen i en skål över vattenbad. ta biskvierna ur frysen efter cirka 20 minuter och doppa sidan med smörkrämen i den smälta chokladen. Låt stelna i kylen och förvara kallt.

Lämna en kommentar