Portioner: 15
Ingredienser:
- 150 gram mandelmassa
- 1/2 äggvita
Fyllning
- 50 gram rumsvarmt margarin
- 3/4 dl florsocker
- 1 äggula
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kakao
Garnering
- 100 gram mörk choklad
- ev. körsbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan och blanda med äggvitan. Klicka ut femkronorsstora toppar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitt i ugnen i 10 minuter.
Lossa kakorna medan de är varma. Låt svalna.
Rör ihop margarin, florsocker, äggula, vaniljsocker och kakao till en jämn smet. Klicka på smeten toppigt på kakorna undersida. Ställ dem i frysen i en halvtimme.
Smält chokladen i vattenbad. Doppa snabbt toppen på kakan i chokladen och lägg på ett körsbär.
Förvara biskvierna kallt