Minibiskvier

Portioner: 15

Ingredienser:

  • 150 gram mandelmassa
  • 1/2 äggvita

Fyllning

  • 50 gram rumsvarmt margarin
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kakao

Garnering

  • 100 gram mörk choklad
  • ev. körsbär

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Riv mandelmassan och blanda med äggvitan. Klicka ut femkronorsstora toppar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitt i ugnen i 10 minuter.

Lossa kakorna medan de är varma. Låt svalna.

Rör ihop margarin, florsocker, äggula, vaniljsocker och kakao till en jämn smet. Klicka på smeten toppigt på kakorna undersida. Ställ dem i frysen i en halvtimme.

Smält chokladen i vattenbad. Doppa snabbt toppen på kakan i chokladen och lägg på ett körsbär.

Förvara biskvierna kallt

Lämna en kommentar