Red velvet cake med jordgubbar

10-12 bitar

Ingredienser

  • 1 l rensade jordgubbar
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl raps- eller solrosolja
  • 2 1/2 dl filmjölk
  • 1 msk röd karamellfärg
  • smör och ströbröd till formen

Cream Cheese Frosting

  • 600 g färskost ( typ philadelphia)
  • 4 1/2 dl florsocker
  • 3 msk färskpressad limejuice
  • 1/2 msk rivet skal

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diametern. Vispa socker och ägg och poröst.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet.

Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt kakan svalna helt och lossa sedan formen.

Vispa ihop ingredienserna till frostingen. Rensa och skär jordgubbarna i skivor och spara de finaste till garnering.

Skär kakan i 3 delar. Bre ca 2 1/2 dl av frostingen på den undre delen. Täck med ett lager jordgubbar. Lägg på den andra delen och upprepa. Lägg på den översta delen och bre ett tunt lager med frostingen, ca 11/2 dl runtom.

Ställ in i kylen ca 30 minuter för att stelna. Ta ut och bre på resten av frostingen. Garnera med jordgubbarna.

Lämna en kommentar