Ingredienser
- 50 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1½ tsk bakpulver
Ljus smaksättning
1 tsk vaniljsocker
Mörk smaksättning
2 msk kakao
Gör så här
Smörj och bröa en kransform. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan mjölken och det smälta smöret. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll knappt hälften av smeten i en separat bunke. Smaksätt den första hälften med vaniljsocker och den andra med kakao. Häll dem om vartannat i formen och dra eventuellt en gaffel genom smeten. Grädda i ca 20 minuter i 175°. Gräddningstiden varierar beroende på formens storlek. Känn efter med en sticka att kakan är klar. Låt svalna och stjälp upp.