Tigerkaka

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver

Ljus smaksättning
1 tsk vaniljsocker

Mörk smaksättning
2 msk kakao

Gör så här

Smörj och bröa en kransform. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan mjölken och det smälta smöret. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll knappt hälften av smeten i en separat bunke. Smaksätt den första hälften med vaniljsocker och den andra med kakao. Häll dem om vartannat i formen och dra eventuellt en gaffel genom smeten. Grädda i ca 20 minuter i 175°. Gräddningstiden varierar beroende på formens storlek. Känn efter med en sticka att kakan är klar. Låt svalna och stjälp upp.

Lämna en kommentar