Brownietårta med chokladtryffel

Betyg: 
0,0

Gör så här:

Chokladtryffel

1 1/2 dl vispgrädde

200g mjölkchoklad

 

Dekoration

30-50 gram vit choklad

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka chokladen. Smält smör och choklad tillsammans över vattenbad. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjöl väl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör i det smälta smöret och chokladen.

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en rektangulär form ca 22*22 cm med löstagbara botten ( eller en rund). häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

 

Chokladtryffeln

Låt grädden koka upp. hacka chokladen och låt den smälta i den heta grädden. Låt svalna och stelna till bredbar konsistens. Bred tryffelkrämen över kakan. Låt den stelna.

 

Dekoration

Smält den vita chokladen och ringla den över.