Chokladtoppar

ca 25 st

  • 75 g hasselnötter
  • 75 g solroskärnor
  • 50 g torkade tranbär
  • 50 g sesamfrön
  • 200 g mörk choklad
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 tsk flytande honung
  • 25 g smör eller margarin

Garnering
Recept med sesamfrön sesamfrön

Gör så här
Grovhacka nötter, solroskärnor och tranbär.

Rosta nötter, solroskärnor och sesamfrön i en torr stekpanna. Låt svalna.

Bryt chokladen i mindre bitar.

Häll grädde och honung i en liten kastrull. Låt det koka upp under omrörning.

Ta kastrullen från värmen och rör ner choklad och matfett. Rör om så att allt smälter och blir en blank massa.

Rör ner nötblandningen och tranbären i chokladen och rör om så att allt blandas.

Klicka ut smeten på bakplåtspapper och strö över lite sesamfrön. Låt stå svalt för att stelna.

Lämna en kommentar