Muffins med chokladbitar

Ingredienser:
Recept med vetemjöl 280 gram vetemjöl
Recept med salt drygt 1/2 krm salt
Recept med strösocker 115 gram strösocker
Recept med ägg 2 medelstora ägg
Recept med mjölk 2 1/2 dl mjölk
Muffins med chokladbitar
Betyg: 
0,0

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsform med 12 fördjupningar eller ställ upp 12 pappersformar på en plåt.

Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Blanda i socker och chokladbitarna.

Vispa samman ägg lätt i en stor tillbringare eller skål och vispa sedan i mjölken, oljan och vaniljextraktet.

Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör försiktigt tills allt är blandats men rör inte för länge.

Fördela smeten i den smorda muffinspannan. Grädda muffinsen i den uppvärmda ugnen i cirka 20 minuter tills de har höjt sig, är gyllenbruna och känns fasta.

Låt muffinsen vara kvar i pannan i 5 minuter, servera dem varma eller lägg dem på ett galler och låt kallna.

 

 

Sök recept


Chokladrecept