Chokladmousse
150 gram mörk blockchoklad
2 äggulor
2 msk stark kaffe
2 äggvitor
2 dl vispgrädde
Chokladglasyr
3 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk bryggmalet kaffe
2 tsk vaniljsocker
50 gram smält smör
3 msk mjölk
Smält smöret och blanda med mjölk. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakap. Rör ner i äggsmeten varvat med mjölkblandningen. Häll i en smord och bröad form och grädda i 175 grader ca 40 minuter eller tills den är genomgräddad. Låt svalna.
Chokaldmoussen:
Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller i micro. Rör ner äggulorna och kaffet. Vispa äggvitorn och grädde var för sog och vänd ner i chokladen.
Dela kakan i två bottnar. Lägg på moussen och täck med andra botten. Låt stå kallt.
Chokladglasyren:
Rör samman ingredienserna till glasyren och bred den över och runt tårtan. Strö på silverkulor eller annan garnering. Servera.