Gör så här:
- Smält chokladen över ett vattenbad. Låt den svalna lite.
- Blanda äggulorna, apelsinskal, apelsinjuice och kaffe i bunke. Vispa grädde med florsocker, inte för hårt.
- Rör ner chokladen i äggsmeten. Vänd ner grädden. Rör försiktigt till en slät mousse.
- Fördela moussen i 4-6 portinonsformar. Ställ i kylen minst 1 timme.
Kanderade nötter:
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Tillsätt socker, mjöl och grädde. Låt koka ca 1/2 minut under sändig omrörning.
- Blanda ner mandlarna, hasselnötterna och apelsinskal i smörblandningen. Bred ut massan på en bakpappersklädd plåt, se till att nötterna inte ligger på varandra.
- Ställ in nötterna i ugnen ca 10 minuter. ta ut dem och låt svalna. Bryt loss mandlarna och nötter från varandra. Hacka dem grovt.
Servera chokladmoussen med de kanderade nötterna. Garnera gärna med apelsinskal.
|