Chokladtryffel
1 1/2 dl vispgrädde
200g mjölkchoklad
Dekoration
30-50 gram vit choklad
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka chokladen. Smält smör och choklad tillsammans över vattenbad. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjöl väl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör i det smälta smöret och chokladen.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en rektangulär form ca 22*22 cm med löstagbara botten ( eller en rund). häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
Chokladtryffeln
Låt grädden koka upp. hacka chokladen och låt den smälta i den heta grädden. Låt svalna och stelna till bredbar konsistens. Bred tryffelkrämen över kakan. Låt den stelna.
Dekoration
Smält den vita chokladen och ringla den över.