Rabarber
3 stjälkar rabareber
3 dl vatten
1 dl socker
Till formen
1 msk smör
1 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en form som har löstagbara kanter och strö sedan formen med kokosflingorna.
Smält chokladen i en skål i ett vattenbad. dela gulor från vitor och lägg i två separata skålar. Vispa gulorna med fruktsocker lite lätt. Vispa vitorna till hårt skum.
Blanda gulorna med chokladen, kaffet och valnötterna. Blanda försiktigt ner chokladsmeten i äggvitevispet med stor sked. Häll smeten i formenoch grädda i max 10 minuter. Ställ kakan att svalna i kylen ca 1 timme.
Dela rabarbern i ca 5 cm långa bitar. Koka upp vattnet och sockret. Lägg i rabarberbitarna och koka i 3 minuter. Plocka upp med en hålslev och låt kallna.
Skär tårtan i bitar och garnera med rabarbern. Servera med lättvispad grädde eller glass.