Mintchokladkaka

Portioner: 10

Ingredienser

  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl kakao
  • 50 gram margarin eller smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg

Glasyr

  • 50 gram margarin eller smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk pepparmintsarom
  • 1-2 msk vatten

Gör så här
Smält matfettet i en kastrull.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver.

Rör ner mjölblandningen, matfettet och vatten i äggvispet. Grädda i 175 grader i ca 35 minuter.

Låt kakan kallna innan den lossas från formen.

Glasyr

Smält matfettet till glasyren.

Tillsätt florsocker, kakao, pepparmintsaromen och vatten. Rör till en slät glasyr.

Bred glasyren över kakan.

Servera gärna vaniljglass till kakan.

Lämna en kommentar